fbpx

Spre deosebire de făina albă care este obținută prin rafinare și albire, făina integrală tradițională este obținută prin măcinarea boabelor de grâu fără ca să fie afectat aportul de nutrienți. Dacă ne uităm în jurul nostru și poate chiar în gospodăria proprie, vom vedea o multitudine de produse românești de patiserie (pâine, prăjituri) gătite cu făină albă. Acest lucru aduce cu sine nenumărate consecințe și afectează atât sănătatea cât și predispoziția unei persoane. Făina albă este bogată în amidon (carbohidrat) și gluten (proteină), două surse a multor boli. Organismul nostru încearcă să descompună carbohidrații în glucoză, un zahăr care oferă energie celulor noastre.

Îți aduci aminte mesele bogate după care te-ai simțit foarte obosit? Aceasta se întâmplă când mâncăm alimente cu un indece glicemic ridicat, cum este făina albă. Glucoza obținută va fi transportată în celule prin sânge și va crește nivelul glicemic al persoanei. În timp, aceasta va duce la diabet și alte afecțiuni.

În comparație, făina integrală și tărâțele sunt substituenți mai sănătoși pentru gătit. Cu indici glicemici mai mici (51-55) și pline de nutrienți aceste produse tradiționale vor oferi satisfacție fără a avea aceleași consecințe ca făina albă. Deși mulți oameni cred că produsele nu vor fi la fel de gustoase, această reputație nu este adevărată. La Cămara Străveche ne străduim să oferim informații autentice, și știm din experiență că produsele integrale oferă satisfacție consumatorilor. De exemplu, dacă vei face pâine, prăjituri, brioșe sau gogoși acestea vor avea același gust ca și cele cu făină albă dar fără consecințele negative ale acesteia. Bineînțeles că adăugând mult zahăr sau alte ingrediente dăunătoare va afecta sănătatea unei persoane.
Ce trebuie să facem atunci? Să renunțăm complet la produse făinoase? Nu, numai în cazul în care doctorul recomandă acest lucru. La Cămara Străveche ținem cont de consecințele alimentelor asupra corpului, așa că am creat produse tradiționale românești din propriile culturi de grâu, porumb, floarea soarelui etc.

Pe lângă făină și tărâțe integrale Căamara Străveche oferă și alte produse tradiționale românești precum grișul integral și mălaiul de porumb. Acestea sunt obținute din culturiile proprii, fără pesticide și chimicale. Într-o lume în care cantitatea pare să ia locul calității este greu să găsim produse autentice, „ca la mama acasă”. De aceea echipa noastră îți stă la dispoziție cu produse de înaltă calitate, făcute cu multă pasiune.