fbpx

Auzim tot mai des de produse bio fie între prieteni, fie în familie. Ce sunt produsele bio?

Deoarece tot mai multe produse alimentare au aditivi, conservanți sau alte chimicale se observă o schimbare în gândirea consumatorilor și anume dorința de a consuma produse de calitate. Pentru a satisface această nevoie a consumatorilor, unele firme au început cultivarea naturală a produselor alimentare. Au fost numite organice, bio sau eco în funcție de poziția geografică a țărilor în cauză. În principiu aceste denumiri denotă același lucru: produse naturale neprocesate, fără chimicale sau aditivi. Există totuși consumatori care pun la îndoială proveniența produselor bio și pe bună dreptate fac acest lucru. Odată cu acest trend al produselor bio s-au născut și furnizori falși care au în interes profitul și nu bunăstarea oamenilor. Aceștia oferă produse contrafăcute care se numesc organice dar nu au sigla sau certificarea necesară. Este bine să fim informați înainte să luăm decizii.

Când vine vorba de Cămara Străveche nu trebuie să vă îngrijorați de acest lucru. Suntem certificați de TUV Austria, o organizație de renume înființată de mai bine de un secol. În urma multor procese, am obținut această certificare de care suntem mândri. Produsele noastre bio urmează un model tradițional ca în vremuri străvechi când totul era crescut cu îngrășăminte naturale de la animale.

De ce sunt produsele bio mai sănătoase? În primul rând acestea au o cantitate mare de vitamine, minerale și alți nutrienți atât de necesari pentru sănătate. În al doilea rând, expunerea la chimicale este inexistentă sau relativ mică. Atunci când se trimit la laborator pentru analize, se verifică întreg conținutul acestora. În al treilea rând, terenurile vor fi păstrate așa cum le-am primit de la natură, fără a modifica structura acestora.

Există câteva lucruri de ținut minte când achiziționăm produse bio. Primul este prețul mai mare decât pentru produse normale. De ce? Din cauză că produsele bio nu sunt forțat crescute durează mult mai mult timp până se pot recolta. Cu aceasta vin și costurile de menținere mai ridicate. Un al doilea lucru este perisabilitatea acolo unde este cazul (legume, fructe etc.). Un al treilea lucru este producția limitată. Din cauză că nu se folosesc îngrășăminte chimice sau insecticide/pesticide, produsele bio cresc natural într-un timp mai îndelungat oferind astfel o recoltă mai mică. La Cămara Străveche nu avem ca scop cantitatea ci calitatea. Așa că țelul nostru nu este să producem în masă. Deasupra tuturor lucrurilor contează să fim oameni cu caracter.